İstanbul / Türkiye 09:00 - 23:00

Kategoriler

Depresyon

Depresyon

Depresyondaki kişilegünlük yaşam içinde rutin olarak severek yaptıkları faaliyetlerden zevk alamadıklarını, giyinmek, yemek yemek gibi günlük ve zorunlu ihtiyaçlarını gidermek için bile kendilerinde enerji bulamadıklarını ifade ederler. Çoğunlukla aile ve yakınlar da kişideki bu değişimi farkına varırlar ama nasıl yardım edeceklerini bilemezler. Bazı bireyler yaşadıkları durumu “derin bir boşluk duygusu” şeklinde ifade ederken bazı bireyler ise yaşam ile bağlantıları kopmuş, boş bir duygusuzluk hali içinde olduklarını ifade ederler. Özellikle erkeklerde depresyon belirtileri genellikle şiddetli öfke nöbetleri ve huzursuzluk şeklinde görülürken kadınlarda yoğun hissizlik, yaşamdan zevk alamama şeklinde kendisini gösterebilir. Kişinin ruh halindeki bozulma fiziksel olarak da bazı yansımalar yapar. Aşırı kilo kaybı veya aşırı kilo alma, mide ve bağırsak rahatsızlıkları görülebilir. Sürekli depresyonda olmak kalp hastalıkları, verem ve kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına da davetiye çıkartır.

Depresyon Belirtileri :

  1. Ümitsizlik, değersizlik, çaresizlik hisleri,
  2. Üzüntü hali ve mutsuzluk, karamsarlık,
  3. Duyguları kontrol edememe,
  4. Önceden keyif alınan şeylere karşı ilgi kaybı,
  5. Kiloda belirgin artış/azalış,
  6. Uyku düzeninde belirgin değişimler,
  7. Belirgin öfke ve huzursuzluk,
  8. Belirgin enerji kaybı, aşırı yorgunluk,
  9. Dalgınlık, konuşmada isteksizlik yavaşlık,
  10. Kendinden nefret etme, şiddetli suçluluk duygusu,
  11. Dikkat, odaklanma ve konsantrasyon güçlüğü,
  12. Nedeni belli olmayan fiziksel ağrılar,
  13. Ölüm, intihar ve kendine zarar verme düşüncesi,
  14. Mevsime bağlı depresyon,
  15. Uzun saatler çalışma,
  16. Şiddete eğilimin artması, öfke nöbetleri,
  17. Aile ve arkadaşlardan uzaklaşma,
  18. Madde kullanımında artış ve eğilim,
  19. Sadakatsizlik gibi riskli davranışlarda artış,
  20. Ağlama krizleri.
  21. Özgüven Problemleri
  22. İçe dönük olma 


Depresyon ve Terapi Süreci:

Antidepresan tedavilerin yanında bireye yönelik bütüncül ve eklektik terapi yöntemleri uygulanmaktadır. Bu terapiler çeşitli kuramlara dayanan ve yıllar içinde bilgi birikimiyle temelleri oturtulmuş yöntemlerdir. İdem Psikoloji olarak hafif ve orta düzeydeki depresyonda Bilişsel Davranışçı Terapi ,Şema Terapi ,EMDR Terapi, ACT, Duygu Odaklı Terapi, EFT ya da kişiler arası ilişkilere yönelik farklı terapiler ile eklektik bütüncül bir yöntem kullanılarak fayda sağlamaktayız. Merkezimizde alanında 27 yıllık deneyime sahip uzmanlar tarafından verilmektedir. Terapi seansları 50 dk sürer ilk seanslar bir saat sürebilmektedir. Terapinin sıklığı ve süresi konusunda önceden belirlenmiş bir paket uygulama bulunmamaktadır . Danışanın yaşadığı problemin yoğunluğuna göre seansların içeriği ve sıklığı belirlenmektedir.

TERAPİ sürecinde bireyin günlük yaşantısını sürdürebileceği, yaşam kalitesini arttırabileceği sosyal ilişkilerini destekleyecek müdahalelerde bulunulur. Terapistlerimiz, günlük yaşamı kolaylaştıracak ödevler ve çalışmalarla seansı destekler.

Bireyin depresif hissettiren düşünceler ve bu düşüncelerle duygu ve davranış arasında bağlantı kurulur. Kişiyi işlevsiz hale getiren düşünce örüntüleri üzerinde çalışılır ve depresyonun tekrarı halinde bireye hayatı boyunca kullanabileceği becerilerin kazandırılması hedeflenir. Bu terapiler bireyin düşünce yapısındaki olumsuz düşünce kalıplarını ve davranış kalıplarını işlevsel olanlar ile değiştirmeyi yarayan terapi yöntemleridir.

Terapiler sadece duygusal iyileşme sürecine katkıda bulunmakla kalmaz, aynı zamanda bireylerin daha sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı benimsemelerine de yardımcı olur.

Her bireyin benzersiz olduğunu anlıyor ve onları anlayışla karşılıyoruz. Unutmayın, destek almak bir adım atmanın önemli bir parçasıdır. Biz buradayız ve size yardım etmek için hazırız.

Daha fazla bilgi almak, randevu ayarlamak veya hizmetlerimiz hakkında konuşmak için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.