Boşanma evlilik bağının kopması, eşlerin fiziksel ve hukuki olarak evlilikle ilgili sorumluluklarının bitişi ve evliliğin geçersiz olması anlamına gelir.
Boşanmanın Çiftler Üzerindeki Etkileri
Boşanma, her bireyde farklı bir yol izler. Ancak evlilikteki ilk aylar, en zor evrelerdir. Erkeklerin ekonomik olarak özgür olma ihtimali genellikle çocuk bakımını üstlenmedikleri için kısa süreli etkilerinden daha çabuk kurtuldukları izlenebilir. Boşanma sürecinde kişiler yalnızlık, kaygı, üzüntü, kızgınlık gibi duygular yaşayabilir. Bunun yanında suçluluk, yetersizlik hislerinin oluşmasına yol açar.
Boşanma Sürecini Daha Sağlıklı Atlatabilmek İçin Neler Yapılabilir?
Bu süreçte bir uzmandan destek almak doğru bir davranış olacaktır.
Boşanmanın Çocuklar Üzerindeki Etkileri
Boşanmanın büyük çoğunluğu hem çiftler hem de çocuklar açısından çok etkilidir. Boşanma, bütün çocukları aynı şekilde olumsuz etkileyecek diye bir durum söz konusu değildir. Her boşanma kendine özgü, karmaşık ve çok yönlü bir olaydır. Çocuğun kişisel özellikleri, yaşı, cinsiyeti, onun bu sorunu algılama biçimi, boşanma öncesi içinde bulunacağı ortam gibi sınıflandırılabilir. Boşanma, bazen çocuk için rahatlatıcı, huzurlu bir ortam bile olabilir.
Boşanma Sonrası Anne Baba Olarak Dikkat Edilmesi Gerekenler
Daha sağlıklı bir süreç için uzman desteği almanızı öneririz.